Snart är det dags att flytta ut! Nedan finner du information och tips som kan vara bra att veta inför din flytt. Tänk på att det är några saker du bör fixa innan du flyttar ut ur din bostad. 

Din utflyttning

Innan flytt

När du lämnar din bostad ska den vara noggrant städad så att det blir trevligt för den nya hyresgästen att flytta in.
Anmäl din nya adress i god tid innan flytten! När du flyttar behöver du folkbokföra dig på din nya adress, så att din post kommer rätt.
Vi besiktigar din bostad efter det att du flyttat för att godkänna städningen och för att se att inga skador på bostaden har uppstått. Glöm inte att låsa upp eventuellt extralås på besiktningsdagen.
För att få el i din lägenhet behöver du teckna ett abonnemang med det bolaget som äger elnätet. Därefter kan du välja leverantör av elen.
I våra bostäder kan du få bredband på olika sätt beroende på vart du bor. Idag kan vi främst erbjuda bredbandstjänster via fiber. Möjligheten till bredband via telenätet (en så kallad ADSL-uppkoppling) finns också kvar på våra områden.

Om du vill säga upp något av dina kontrakt, fyll i formuläret nedan (Tänk på att du måste ha mobilt BankID för att kunna använda tjänsten). Vid uppsägning av bostadskontrakt upphör även garage, parkeringsplats, förråd eller liknande tillval samtidigt. Mer information om uppsägning hittar du här.

Flytta ut

Du som flyttar ut från en lägenhet lämnar på avflyttningsdagen dina nycklar till CERTEGO (gäller ej utbytesstudenter).
Om du och den nuvarande hyresgästen kommit överens om att du ska flytta in tidigare än kontraktsdatumet bör denna överenskommelse vara skriftlig. 
Enligt hyreslagen har du som hyresgäst en skyldighet att under hyrestiden väl vårda bostaden med vad därtill hör. Om det finns skador på bostaden som inte är normalt slitage är du skyldig att ersätta skadan.
När det har blivit dags att packa bilen är det viktigt att tänka på var man ställer sig. En felaktigt uppställd bil eller släpvagn kan medföra kontrollavgift.