Temperaturen i din bostad ska vara ca 20 grader. Om temperaturen är under detta - börja med att kontrollera att alla element är på.

Under vår, sommar och tidig höst är det på grund av den varma utetemperaturen, varmare inomhus än 20 grader utan att någon värme tillförs från elementen. Vid snabba väderomslag och uppvärmningen sätter igång för att nå 20 grader märker vi av temperatursänkningen extra väl.

KALLA ELEMENT

I de flesta bostäder finns det element med en termostat som är temperaturstyrd. Det betyder att elementen anpassar sig till temperaturen i lägenheten.  När temperaturen är under 20 grader så ska elementen vara varma upptill och kallare längre ner för att få ut maximalt med värme. Tänk på att inte täcka för dina element med tjocka gardiner eller möbler.

SÅ HÄR MÄTER DU TEMPERATUREN

När du mäter temperaturen i din bostad sätter du upp en termometer i ögonhöjd ca 1-1,5 meter upp på en innervägg, med det menar vi en vägg mellan två rum och utan fönster.

Kontakta oss och gör en felanmälan om du har för kallt inomhus. Vid kontakten med oss vill vi att du har mätt upp din temperatur.