Det är mycket att hålla koll på när man ska flytta ut. Om du bestämt dig för att flytta behöver du skicka in en skriftlig uppsägning till oss.

Du behöver fylla i uppsägningsblanketten och skicka in den till oss via e-post på info@studentstaden.se eller via snigelpost (vanlig post) till postadress: Box 2114, 750 02 Uppsala.

Utflyttningsdagen

Är den första i månaden, infaller den första under en helg är flyttdagen den första vardagen i månaden. Utflyttningen ska vara klar klockan 12.00 på utflyttningsdagen, då ska bostaden och eventuellt förrådet, vara tömda och noggrant städade. Inga egna saker får finnas kvar och nycklarna ska vara återlämnade i tid.

Uppsägningstider

  • Studentlägenhet - två kalendermånader
  • Studentrum- en kalendermånad
  • Bilplatser – en kalendermånad

Under denna period måste du betala hyra precis som vanligt.

Om du lämnar bostaden tidigare

Om du lämnar din bostad tidigare till nästa hyresgäst är det fortfarande du som har ansvar för bostaden under hela kontraktstiden, alltså under hela uppsägningstiden. Vill du lämna bostaden tidigare måste du då lämna en fullmakt som intygar att du godkänner det och att nycklarna får lämnas ut från ett visst datum.

Säg upp dina övriga avtal

När du flyttar måste du säga upp dina abonnemang och/eller flytta dem till din nya adress.

Ta med alla dina saker
Alla tillhörigheter som du har tillfört bostaden ska tas bort när du flyttar. Glöm inte eventuella saker i förråd och källare. De egna möbler som du eventuellt inte vill ta med måste du själv slänga.

Sätt tillbaka det som hör till bostaden

All utrustning som hör till lägenheten (dörrar, hatthyllor, väggfasta hyllor, trådbackar i garderober m.m.) måste finnas kvar i bostaden annars debiteras du för det som saknas.

Kontakta oss

Du kan komma i kontakt med oss, du är självklart alltid välkommen att ringa till oss.
Kontakta kundtjänst