Alla våra lediga lägenheter hyrs ut via Uppsala bostadsförmedling. För att kunna söka bostad hos oss behöver du registrera dig hos Uppsalas bostadsförmedling.

Varför går Studenstadens bostäder och kö över till Bostadsförmedlingen? 
Uppsala kommun har fattat beslut om att starta en bostadsförmedling i Uppsala, för att ha möjlighet att samla alla lediga hyresbostäder och hyresvärdar på ett ställe i Uppsala. Det blir på så sätt enklare för de bostadssökande att hitta alla lediga bostäder på ett och samma ställe.  

Var kan jag få mer information?

Gå in på Uppsala Bostadsförmedling, du kan också maila dina frågor på info@bostad.uppsala.se. Du kan också ställa dina frågor på Studentstadens Facebooksida

Gällande personuppgifter: Denna del av vår verksamhet har gått över till Uppsala Bostadsförmedling och de kommer i fortsättningen vara den nya personuppgiftsansvarige. Läs mer på Uppsala Bostadsförmedling.

Hur går processen till?

Allt som gäller kön så som kötid, användaruppgifter och ansökningar sker via Uppsala Bostadsförmedling på bostad.uppsala.se. Fram till dess att du tilldelats ett kontrakt är det Uppsala Bostadsförmedling du har kontakt med. 

Vilka fördelar finns det med att stå i Bostadsförmedlingens kö?

  • Du som sökande får ett större utbud och tillgång till fler hyreslägenheter (inkl student-, ungdom- och seniorlägenhet) i hela Uppsala.

  • Bostadsförmedlingen förmedlar lägenheter efter kötid i ett öppet, tydligt och säkert kösystem med god insyn för fastighetsägare och bostadssökande.

Kika gärna in på sidan Våra områden och läs mer om vilka bostäder och områden som kan passa dig!