Är elementet kallt? Detta är fullt normalt. När termostaten mäter av att rummet nått sin rätta temperatur slås elementet av.

Studentstaden har tillsammans med Hyresgästföreningen Uppsala Studentbostäder förhandlat fram att Studentstaden ska leverera en inomhustemperatur på ~20 grader till våra studentrum och lägenheter.

Om du upplever att det är kallt i rummet ska du börja med att mäta den faktiska temperaturen. När du mäter temperaturen ska termometern placeras på en meters höjd från golvet i mitten av rummet.

Visar det sig att inomhustemperaturen är lägre än 20 grader, kan du först kontrollera hur du har möblerat vid elementen. Det är viktigt att du inte täcker för termostat och element med möbler, gardiner eller elementskydd. Detta ger då en missvisande bild av temperaturen, varpå termostaten slår av varmvattnet i elementet för tidigt. Möbler framför elementen kan också hindra värmen att sprida sig i rummet.

Stäng inte ventilerna vid fönstren då luften som kommer in värms upp av elementen och rör sig genom lägenheten. Att stänga dessa ventiler försämrar kvaliteten på din inomhusluft. Du bör heller inte öppna frånluften i badrum och toalett.

Eftersom en stor del av energin lämnar vår kropp genom huden så spelar vilka kläder du har på dig en viktig roll. Kläderna i sig producerar inte någon värme, men de hindrar värmen från att lämna kroppen. Om du upplever att 20 grader är för kallt så kan det bero på att du inte har tillräckligt mycket kläder på dig. Är temperaturen under 20 grader i din bostad gör du en felanmälan via "Mina sidor" på www.studentstaden.se