Där du bor har du kanske ett cykelgarage eller ett cykelställ för alla cyklar. Tyvärr blir många cyklar bortglömda eller lämnade av en och annan anledning. För att dessa cyklar inte ska stå i vägen gör man då och då cykelrensningar.

Avsikten är att vi skall bli av med cyklar och cykeldelar som ockuperar plats i cykelställen samt i cykelrummen och på så vis förhindrar parkering för cyklar i bruk. Vi har sett att det nu står extra mycket cyklar i våra cykelställ och många av dem är inte i brukbart skick vilka vi gärna vill få bort då dom tar onödig plats. Har du en sådan cykel som tex saknar hjul eller på annat sätt tydligt visar att den inte är i brukbart skick vill vi att du tar bort den från cykelstället, i annat fall kommer vi göra det i samband med denna cykelrensning även om etiketten är borttagen.
Cyklarna kommer att lappas av Studentstadens personal under och vi kommer att lappa de cyklar vi bedömer vara i det skick att de inte längre används. Vi sätter en etikett på styret eller annat ställe som är väl synligt.